Humus reteta

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2010 | 9534 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 250g naut boabe uscat
  • 2 linguri pasta de susan-tahina
  • 1 ½ lamai-zeama
  • 150ml ulei de masline extra virgin
  • sare dupa gust
  • boia de ardei dulce sau iute pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In acest caz,dupa ce a fiert,se lasa la racit,apoi se pune in apa rece si se freaca boabele intre palme,cojile se ridica la suprafata apei,si se scot).

Apoi se pune la fiert in apa cu sare in oala sub presiune.Fierbe mult mai repede si isi pastreaza si toate calitatile,. Dupa ce fierbe cam 1 ora, strecurati nautul, dar pastrati o ceasca din apa in care a fiert. Apoi puneti boabele de naut in robotul de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina si consistent.Apoi adaugati pasta de susan si omogenizati bine.

Încorporaţi apoi  uleiul treptat, în cantităţi nu prea mari. Apoi zeama de lămîie, până la nivelul de acreală pe care-l consideraţi potrivit. Începeţi cu zeama de la o lămîie, amestecaţi bine, gustaţi, adăugaţi dacă mai aveţi nevoie şi tot aşa,apoi potriviti de sare in functie de gust.Daca vi se pare prea consistent,subtiati cu zeama pastrata.Cand il serviti decorati cu boia dulce sau iute in functie de gust.Se poate adauga si putina carne de vita sau oaie,tocata marunt si calita in putin ulei,sau muguri de pin. Eu am ales avariantă cu carne. Am pus carnea taiata marunt la călit în foarte puţin ulei de măsline, am amestecat şi am aşteptat să-şi schimbe culoarea.

Serviti alaturi de lipie Libaneza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

silvi0ara 1

08.09.2010, 11:58

Cun sa nu,va astept la o portie.

adry88 1

10.05.2011, 15:38

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta